60 Minutes: Részletek az interjúból

A 60 Minutes műsor január 5-i adásában Shakira is benne volt. Már letöltöttem a teljes riportanyagot, ami majdnem negyedórás, viszont egyelőre csak azokat a rövid részleteket hoztam el nektek, amik felkerültek a műsor hivatalos YouTube-csatornájára. Rögtön az első videóban beleshettek abba, milyen eltökélt és elkötelezett tud lenni már a próbákat tekintve is. El is mondja, hogy nagyon kemény tud lenni önmagával szemben, és 100%-on akar mindig teljesíteni. Tudja, hogy a tökéletesség nem létezik, de ez egy olyan lecke, amit még nem igazán sikerült megtanulnia. Ha rajta múlna, ő egyik fellépését sem emelné piedesztálra. Mindig van valami, amire azt mondja, hogy másképp, jobban is csinálhatta volna. Hihetetlen ez a nő, de komolyan! Milyen szerény és mennyire alázatos a munkája iránt! <3

Itt egy részlet, amiben párja, Gerard Piqué is szerepel. Elmeséli Shakira, hogyan ismerkedtek meg. Hogy sosem volt focirajongó, nem tudta, ki ő. Aztán amikor látott egy videót, rögtön cukinak titulálta Gerard-ot. Láthatjuk a gyerekeikkel is az énekesnőt, és külön öröm látni, hogy spanyolul beszél hozzájuk. És ebből a kis részletből azt is megtudhatjuk, hogy a jelek szerint sosem lesz esküvő, mert kedvencünk fél a házasságtól. Shakira nem akarja, hogy a feleségeként lássa őt Gerard, hanem inkább a barátnőjeként. Megjegyezte viccesen:

Azt akarom, hogy ne lankadjon a figyelme. Hogy úgy gondolja, bármi lehetséges, attól függ, hogyan viselkedik.

 

Ez a videó pedig már nem fért bele az adásba, de külön szerencsére felkerült! Egy katolikus iskolába járt, amit apácák vezettek. Sajnos nem volt a sulikórus tagja, hiába szerette volna, mert a tanárának nem tetszett a hangja, mert szerinte “túl sok” volt. Itt poénosan megjegyzi az énekesnő, hogy néhányan még ma is így gondolják. A tanár azt mondta, túl erős a vibrato-ja, és megtörné vele a harmóniát a kórusban. Az osztálytársai pedig azt mondták neki, hogy olyan a hangja, mint egy kecskének, ezt is pont az éneklési stílusa miatt, a vibrato miatt. Nem mellesleg ma már pont ez határozza meg őt énekesnőként. Nagyon csalódottan és szomorúan ment haza ezután, mert a társai, a barátai nem gondolták róla, hogy jól énekel. Erről panaszkodott a szüleinek, az édesapja pedig közölte, hogy sose hagyja, hogy mások mondják meg, hogy a vibrato-ja nem elég jó, mert az a legfontosabb tényező egy énekesnél. A végén még elhangzik a szájából egy fontos mondat:

Ez lehetett volna egy ok arra, hogy feladjam, és hagyni, hogy a kritikák eljussanak hozzám, de szerintem szimplán az ellenkező hatást váltották ki, és csak bizonyítani akartam, hogy megéri engem hallgatni.